Návod na baňkování s kosmetickou svíčkou VIVALU

Návod na baňkování s kosmetickou svíčkou VIVALU aneb

jak se používá kosmetická masážní svíčka

 

Kosmetická masážní svíčka VIVALU je ideální masážní emulzí pro obličejovou masáž. Základní složkou kosmetická masážní svíčky je bambucké máslo. V  nabídce je přes 20 druhů kosmetických svíček a liší se další aktivní složkou - např. argánovým olejem, mandlovým olejem anebo levandulovým olejem. 

Často se nás ptáte na konkrétní postup při používání kosmetické masážní svíčky. Produkt je pořád novinkou na trhu a rádi představíme široké možnosti využití kosmetické masážní svíčky. Jednou z nich je baňkování obličeje, které je často označováno za rychlý lifting. Funguje na bázi podtlaku a téměř okamžitě zvýší prokrvení ošetřované části obličeje. Tím podporuje tvorbu kolageny a uvolňuje obličejové svalstvo. Díky tomu budou vaše pleť rozjasněná a po ošetření bude tvář vypadat mladistvě a odpočatě. 

Při masáži nepoužívejte běžnou masážní svíčku. Musí se jednat o kosmetickou svíčku, která je určena na použití na pleť. Pokud nemáte po ruce kosmetickou svíčku VIVALU, můžete použít masážní olej anebo mastnější krém. Nikdy nepoužívejte baňky na obličej bez masážní emulze. 

navod-bankovani-obliceje

A jak na to? Nebojte, není to nic složitého. Připravili jsme pro jednoduchý návod:

1/ před použitím kosmetické svíčky je nutné důkladně očistit pleť obvyklým způsobem. Po odlíčení s použitím běžných přípravků doporučujeme provést peeling. Není to nutnost, ale díky peelingu bude pleť lépe absorbovat aktivní složky masážní emulze.

2/ uvolněte lymfatické uzliny u klíčních kostí a kolem uší. Při masáží masážními baňkami dochází k aktivaci lymfatického systému a díky uvolněním lymfatickým uzlinám může přebytečné tekutiny z otoků proudit zpět do lymfatického systému. 

3/ svíčku zapalte a nechejte cca 10 minut hořet. Masážní emulze roztaje po celé ploše svíčky. Poté plamen sfoukněte a masážní emulzi si nalejte do dlaní. Stačí opravdu málo, díky bambuckému máslu je emulze hodně mastná a při masáži baňky po pleti krásně kloužou. Masážní emulzi rozetřete po obličeji, vyhněte se očím. Pro oční okolí je bambucké máslo vítanou hydratací, ale při kontaktu s očima samozřejmě oči podráždí. 

4/ chytněte masážní baňku mezi dva prsty a zmáčkněte jí. Poté položte na pokožku a prsty uvolněte. Baňka se přisaje na pleť a začne ve stavu podtlaku působit. Baňkou průběžně pohybujete ve směru k vlasové části nad čelem, k uším a směrem dolů ke klíčním kostem - viz videoukázka.

5/ masáží se snažte působit na problematické oblasti obličeje:

- vrásky mezi obočím (tzv. mračivka)

- nosoretní vrásky 

- drobné vrásky kolem úst

- drobné vrásky kolem očí (tzv. stračí nožky)

- spodní kontury obličeje 

6/ baňkování  doporučujeme provádět ve večerních hodinách. Po masáži přebytečnou masážní emulzi setřete papírovým ubrouskem. Pleť neumývejte. Zbývající masážní emulze na obličeji bude působit na pleť celou noc jako noční krém. Ráno bude pleť vláčná a krásně hydratovaná.

 

la-griseo-nakoupit

 

Máte dotazy? Ptejte se na info@la-griseo.cz.