Aromaterapie

Aromaterapie? Zde je návod, jak snadno přenést všechny výhody aromaterapie do každodenního života. 

Aromaterapie je holistická léčebná metoda, která využívá esenciální oleje extrahované z rostlin k podpoře fyzické a psychické pohody. Dnes se aromaterapie stává stále populárnější jako přírodní alternativa ke konvenčním léčebným metodám. Pojďme se podívat na to, co aromaterapie obnáší, jak funguje a jak ji můžete začlenit do svého každodenního života.

Co jsou esenciální oleje?

Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované výtažky z různých částí rostlin, jako jsou květy, listy, kůra nebo kořeny. Každý esenciální olej má jedinečné chemické složení, které určuje jeho vůni a terapeutické vlastnosti. Například levandulový olej je známý svými uklidňujícími účinky, zatímco pomerančový olej může působit jako osvěžující a povzbuzující prostředek.

Použití aromaterapie

Difuzéry

Difuzéry jsou zařízení, která rozptylují esenciální oleje do vzduchu, čímž naplní váš domov příjemnou vůní. Mohou pomoci zlepšit náladu, snížit stres nebo dokonce zlepšit kvalitu spánku. V případě, že Vám dojde náplň v difuzéru od nás, není problém dokoupit samostatnou náplň.

Svíčky

Stačí jen pár minut, abyste se postupně vtáhli do atmosféry svíček, které vás diskrétně zahalí svým aroma. Aroma svíčky stimulují smysly stejně jako aromaterapeutický produkt. Mezi výhody aromaterapie vyvinuté pomocí svíček najdeme snadné použití a navíc příjemnou atmosféru u plamene svíčky. 

Jednoduché výhody, které mají tendenci skrývat velmi důležitý aspekt více smyslového vnímání. Není náhodou, že mnoho škol jógy a meditace používá svíčky jako předmět pozornosti a přitažlivosti.

Vonné oleje

Pomerančový olej je známý svou svěží a povzbuzující vůní, která okamžitě zvedá náladu. Extrahuje se z kůry sladkých pomerančů a často se používá v aromaterapii ke zmírnění stresu, úzkosti a zlepšení celkové pohody. Skořicový olej má teplou, kořeněnou vůni, která navozuje pocit pohodlí a útulnosti. Tento olej je známý svými silnými antimikrobiálními a antioxidačními vlastnostmi, což z něj činí účinný prostředek proti infekcím a zánětům. Vanilkový olej se pyšní sladkou, uklidňující vůní, která je často spojována s pohodou a relaxací. Vanilka má přirozené antidepresivní a uklidňující účinky, což z ní činí ideální volbu pro zmírnění stresu a navození klidného spánku.

Vonný sprej

Vonné spreje jsou rychlým a snadným způsobem, jak okamžitě osvěžit a provonět jakýkoli prostor. Tyto spreje obsahují esenciální oleje, které nejen příjemně voní, ale také poskytují různé terapeutické účinky. Přirozená a bezprostřední vůně daná vyluhováním éterických olejů v rostlinném alkoholu se bude šířit interiérem celé dny. Na výběr máte ze tří typů sprejů řady BIO. Nabízíme mátový, pomerančový a levandulový

Aromalampa

Objevte náš široký sortiment aroma lamp, který zahrnuje elegantní designy a kvalitní materiály, které vám umožní vytvořit doma relaxační a harmonickou atmosféru.  Díky různým velikostem a stylovým provedením si můžete vybrat takovou, která se skvěle hodí do vašeho interiéru a přispěje k vašemu osobnímu wellness rituálu.

 

Aromaterapie je účinná a přírodní metoda, jak podpořit fyzické a psychické zdraví. Ať už hledáte způsob, jak se uvolnit po náročném dni, nebo hledáte přírodní prostředky pro zvládání bolesti a zánětů, aromaterapie může být skvělým doplňkem vašeho životního stylu. Stačí jen pár kapek esenciálního oleje a můžete začít objevovat její blahodárné účinky.

lumen_sprej_arancia