Jak se zrodila kosmetická masážní svíčka?

Historie vzniku kosmetické masážní svíčky

Zdálo by se, tedy v dnešní době kdy má každý tendenci přisvojit si autorství, že masážní svíčka vždy existovala. Ale jen před několika lety nebylo snadné přimět lidi, aby pochopili účinnost a obchodní význam tohoto nového produktu. 

Výzkum byl vždy charakteristickým znakem Cereria Lumen a jak se při výzkumu často stává, objevují se nové inovace měnící přístup k trhům a metodologii. A to i přesto, že podle tradice je často metodologie považována za nedotknutelnou. V září 2002 při testování některých surovin pro biologicky odbouratelnou svíčku bez GMO narazili v Cereria Lumen na vosky a másla kosmetické kvality.

Na masážní svíčku bylo ještě brzy, ale setkání s těmito novými přísadami představovalo začátek nového dobrodružství. Právě výzkum nových přírodních surovin Cereria Lumen posunulo směrem k novému postavení na trhu, odlišnému od tradičního ambientních svíček.

Teprve v roce 2005, po testech na mnoha rostlinných surovinách, a za pomoci kosmetologa byla receptura konečně připravena k aplikaci na pokožku.

V lednu 2006 se zrodila značka VIVALU a Cereria Lumen se stala kosmetickou firmou. Rozsáhlá řada provedených testů je dobře využita a receptury jsou z fyziologického hlediska vyvážené. Rovněž jsou vypracovány dokumentace a je regulována výroba kosmetického přípravku. PATCH TESTY se provádějí na University of Ferrara, která poprvé v historii vydává kosmetickým svíčkám certifikát „Dermatologicky testované“ jako důkaz kvality a bezpečnosti produktu. Svíčky nejsou testované na zvířatech.

Při výzkumu bylo zřejmé, že správné složení stačit nebude. K výrobě dobré masážní svíčky je nutné využívat specifickou techniku ​​zpracování. Je totiž nutné vyhnout se horkému lití směsi a také chránit vzácné komponenty směsi před teplem a stresem při zpracování. Vzniká tak zcela nové zařízení, které zaručuje standardizované a kvalitní zpracování směsi při zachování nízké teploty během výrobního procesu masážní a kosmetické svíčky. 

Ve stejném roce zahájila Cereria Lumen spolupráci s odbornými maséry a vytváří kurz MASÁŽ SVÍČEK, na kterém učí a vysvětluje používání kosmetických svíček. Kurz rozvíjí metodu masáží pomocí kosmetických a masážních svíček. Hlavním cílem je, aby profesionálové pochopili, že produkty jsou nejenom naprosto bezpečné, ale navíc jsou pro jejich práci přínosem. Návštěvníci kurzu rychle pochopili, že se svíčkami VIVALU své zákazníky nespálí a můžou jim nabídnout širokou škálu účinků různých druhů masážních svíček.

V dubnu 2007 byla na Cosmoprofu oficiálně představena kosmetická svíčka VIVALU TATTO. Nový produkt konečně vstupuje do oblasti profesionální estetiky, kde se oceňují jak rituální, tak kosmetické výhody produktu. Složení kosmetické a masážní svíčky prochází upgradem a jsou vyvinuty další nové receptury. Obchodníci v tomto segmentu ihned pochopili možnosti nového obchodního artiklu a ihned v tomto roce první zákazník z Japonska zadal zakázku na výrobu masážní a kosmetické svíčky pod vlastní obchodní značkou. Ve schvalovacím procesu pro japonský trh prošly produkty VIVALU přísnými testy japonského ministerstva zdravotnictví.

Od první účasti na veletrhu Cosmoprof se objevila řada nových receptur, takže nyní je Boloňský veletrh příležitostí vždy se prezentovat s novým složením masážní svíčky VIVALU. Momentálně značka VIVALU nabízí např. hydratační, pealingové, zvláčňující, anti-age a mnohé další receptury. 

Společnost Cereria Lumen je hrdá na to, že svým výzkumem přispěla k vytvoření produktu i nového úzce specializovaného trhu.

kosmeticka-svicka-vivalu

Líbí se nám myšlenka dát profesionálům v oboru nástroj, který mohou používat zcela bezpečně. Díky svým zkušenostem a profesionalitě mohou čerpat všechny výhody plynoucí ze spokojenosti svých zákazníků.

Kosmetické masážní svíčky VIVALU