Účinky solných svíček

Jaké jsou účinky solné svíčky?

Solné svíčky jsou na českém trhu úplnou novinkou, takže mnozí z vás se ptají, jaké jsou účinky solných svíček. Přímo od výrobce se dozvíme, že solné svíčky jsou "vitamínem" pro vzduch a klima v místnosti. Svíčky přinášejí do domovů revitalizační a regenerační pocity z venkovních procházek. Horký vzduch vyzařovaný plamenem podporuje totiž rozptyl iontů soli, které mají schopnost blahodárně vyvažovat prostředí. Současně umožňuje odpařování vonných olejů obsažených ve svíčce, co ovlivňuje naše vnímání pohody.

Při zapálení svíčky se krystaly soli zvýrazní světlem plamene a vytvoří příjemnou světelnou atmosféru. Solné svíčky jsou tedy výbornou pomůckou pro vytvoření vyvážené atmosféry v prostředí, kde meditujete anebo jen odpočíváte. Speciální technologie umožňuje obalit svíčkou vrstvou soli - ať už himalájské anebo sicilské. 

Účinky těchto solí jsou známé již z dávno oblíbených solných lamp. Pro jistotu si je připomeneme:

- přírodní ionizátor vzduchu

- ionizovaný vzduch pomáhá zmírnit akutní stavy alergie

- ionizovaný vzduch pomáhá s problémy s nespavostí

- zvyšuje imunitu organizmu 

- tlumí problémy s krevním oběhem

- pomáhá při respiračních problémech

 - působí uklidňujícím dojmem, pomáhají odbourat stres a psychické napětí. Záporné ionty totiž zvyšují hladinu serotoninu tzv. hormonu štěstí.

Ovzduší kolem nás obsahuje kladné ionty a záporné ionty - běžně ve stejném množství. Technologický pokrok má bohužel za následek narušení této přirozené rovnováhy, obzvláště v interiérech. Počítače, televize, plasty, zářivky, internet a další faktory uměle snižují počet záporných iontů. Právě jejich nedostatek v prostředí má za následek oslabení imunity, únavu, bolest hlavy a psychické napětí popř. deprese. Navíc se v takovém prostředí lépe daří bateriím a virům, takže má nemalý podíl na vzniku alergií i v pozdějším věku. 

Samotné soli přirozeně uvolňují záporně nabité ionty a tím upravují prostředí. Po zahřátí svíčkou se ionizace zesiluje, počet záporně nabitých iontů v místnosti se zvýší a pozitivní vliv je ještě silnější. No a že jsou navíc i krásné, o tom není pochyb!

mceclip0Sale-Sicilia-lr

Solné svíčky jsou k dostání buď v bílé variantě (sicilská sůl) anebo v tmavší variantě (himalájská sůl), a to ve třech velikostech. Ty největší (12 cm průměr a výška 20 cm) váží až 2 kg a hoří 220 hodin. 

Věnujte prosím pozornost pokynům k použití. Doba hoření by měla být minimálně 1 hodinu a maximálně 2-3 hodiny. Na zapálenou a roztavenou svíčku nesahejte. Stěny svíčky obalené solí můžou být v roztaveném stavu křehké a mohli byste je poškodit. Pro přemístění svíčky vyčkejte na ochlazení a opětovné ztuhnutí vosku.